19. sep, 2021

Bonnies Första Parningsresa

Bonnies Parningsresa till Finland, En fantastik, spännande och nervkittlande resa.
Allt klart i Huvudet.....Hur enkelt som helst, bara flyga till Finland och para Bonnie och sen hem igen......Eller?????
Till vet måndag morgon för ett progtest, på dag 7. Men Bonnie vill inte lämna nåt blod, stasar sig så när sköterskan stuckit henne 2 gånger och det inte kommer nåt blod så kommer vet in och äntligen kommer det blod. Hem och vänta på besked, brukar ta 1-2 timmar men efter 3 timmar utan svar ringer jag och frågar, det hade kommit akuta patitenter imellan, visst... men jag känner lite panik, har ju ingen aning om vi ska åka idag.....Nåja vet ringer och meddelar att prog ligger på 9, alltså påbörjat stigning så bästa parningsdagar ons, tors, fred.
Ja men då är det ju lugnt, det är ju bara måndag em haha....Ringer chefen och ber om semester på torsdagen. Meddelar Finland (hanens ägare) att vi kommer på ons och åker hem igen på torsdag. Visstja, Bonnie ska ju avmaskas hos vet innan inresa till Finland, tillbaka till vet mån kväll för avm och stämpel i passet. Bonnie klar att åka. Bokade flygbiljetter på kvällen, men Bonnie ska ju bokas manuellt hos kundtjänst som har öppet 8-16.....Jobbar såklart 8-16 på Tisdagen, ringer Finnair på rasten och bokar in Bonnie på flyget.....tror jag!!!!
Vid 16.00 på Tisdagen kommer det ett mail att måtten jag angav på Bonnies bur inte är tillåtna....men alltså sluta nu, vi ska flyga om mindre än 24 timmar. Mailar tillbaka till Finnair att jag köpt en annan bur med dom rätta måtten (dom skrev ju vilka mått det skulle va haha) Nej, jag köpte ingen annan bur för jag uppgav fel mått från början men det kunde jag ju inte skriva hihi. Ok bara att vänta nu då på ett mail att buren var godkänd och en länk med Betalnings-uppgifter....Ons morgon kommer det mailet, betala snabbt som tusan och skriva ut Bonnies biljett.
ÄNTLIGEN packar jag och fixar det sista, ska köra till Köpenhamns flygplats vid 8.30. Tänker att jag kollar vad Bonnie väger i väskan.....8,2 kg !!!!!! Nej nej nej, max vikten är 8 kg inkl väska.....Jaja dom kanske inte är så noga. Väl på flygplatsen flyter det på, förutom att check in tjejen missar att jag har hund med mig (kollar inte alla mina papper jag lämnar fram, och Bonnie är ju i väskan) så när vi ska gå på planet säger dom: Var har du lappen på hunden.....vaa, kvittot är ju här. Miss av check-in, men dom gör en manuell lapp så vi kommer ombord. Flygningen gick bra, Bonnie sov hela tiden i väskan, så duktig tjej.
När vi landat letar jag upp hyrbilsfirmorna som ligger på rad (4 st), tar första, prutar lite på priset och hyr en bil, iväg ut till parkeringshuset och hittar bilen. I bilen finns en varningsskylt att hund är förbjuden....ojdå men ingen såg ju Bonnie som tur var. Jaha nu ska jag bara hitta till hotellet och checka in, tack gode gud för min GPS (utan den hade jag fortfarande kört runt i Fin).
Kommer till hotellet, ckeckar in och rastar Bonnie i skogen bakom hotellet.
Nu iväg till Hanen FI UCH Littleo VomLenninger Tal (Väinö) som bor hos en Fodervärd endast 10 min från Hotellet, ännu en adress att hitta till, jag säger bara GPS.....
Pga omständigheter ska jag ta med mig hanen tillbaka till Hotellet och hoppas på att Kärlek uppstår mellan Bonnie och honom. Jag hade ju packat med en extra bur till hanen som tur var.
Väl tillbaka på Hotellet andas jag ut lite och känner ett lugn.....ut i skogen med Kärleksparet, tror jag!!!
Bonnie avskyr honom och biter efter honom och han fattar ingenting, han är ju KÄR.... Vi går runt i skogen och Bonnie fortsätter rata denna snygga killen, och jag tänker: Jaha det var denna resan i onödan..... Men Väinö är smart (han är ju finne) och börjar uppvakta Bonnie försiktigt, leker med henne och får då t.o.m tvätta hennes öron. Och sen spelar han lite ointresserad och VIPS så blev Bonnie oxå KÄR.....
Kärlek uppstår mellan Bonnie och Väinö på onsdags-kvällen och Parning sker (dag 9 i löpet) i Hotellsängen så klart. Tja bekvämt ska det va tydligen haha, och jag håller med skönare att sitta där i 25 min under hängningen än på golvet. Så löjligt lycklig bara en Hunduppfödare kan bli av att en Parning har skett!!!
Rastar sen hundarna och gör oss redo för natten, Jag i sängen, Väinö i Buren och Bonnie på golvet. Sen sover vi gott till kl 03.00 då Bonnie väcker mig och jag tror ju såklart att hon är nödig, upp och hoppa, på med kläder och ut med hundarna i skogen, jodå Bonnie var visst Parnings- Nödig...haha och Väinö sa okej och sen satt vi i den mörka skogen mitt i natten i 20 min.
Äntligen lite mer sömn och Hotellfrukost, mums. Sen tar jag och kärleksparet en promenad längs med sjön och det blir en parning till (dag 10 i löpet) med häng på ca 25 min....lite romantiskt med sjön i bakgrunden.
Sen körde jag hem Väinö och vidare till flygplatsen. jaha nu ska jag bara hitta RÄTT Parkeringshus att ställa tillbaka hyrbilen i.
Jodå jag SÅG parkeringshuset och körde förbi 4 gånger....men hur kommer jag dit, alltså det fanns ingen väg in helt plötsligt och nu var jag dessutom JÄTTE kissnödig......Ingen såg mig när jag genade in fel håll.....Äntligen hyrbilen på plats och går fram till hyrbils-killen och lämnar nyckeln, varpå han säger: Nice Dog.....Visst ja, Bonnie promenerade sidan om i kopplet, ingen hund i Bilen...eh Thanks säger jag och skyndar iväg med Hund och packning.
Lite lunch på Flygplatsen, taxfree shopping och på planet och hem. PUH......
Ja vilken resa vi gjorde jag och Fantastiska Mittelstars Miss Bonnie. Så imponerad av denna Trygga, Coola tjej som bara Glider fram på Flygplasten och får alla andra att flytta sig som den Prinsesssa hon är. Är så imponerad av Hanen, Väinö som bara finner sig i att vara med mig och Bonnie och är så Trygg och Cool han med. En helt fantastisk Mittelspitz Kille.
Nu hoppas vi på Trygga, Coola Bruna små fluffar om nio veckor. Både Bonnie och Väinö är UA på Ögon och Patellor, har bra Mentalitet och är Utställnings Champions

Senaste kommentaren

20.09 | 05:27

Hej Suzanne 😊 Det var trevligt i Falsterbo och Så kul att ni vill ha en valp från min Bruna tjej Bonnie. Vi hörs 🥰

19.09 | 13:35

Hej
Vi träffades på Falsterbo utställningen. Min man blev väldigt förtjust i din lilla bruna tik, så vi är mycket intresserade av en valp efter henne

18.09 | 11:19

Hej Linda, Va kul att du vill ha en Mittel. Det är en underbar ras som hänger med på allt. Skicka mig ett mail på carinalinne75@gmail.com och berätta om dig själv och hur en valp/hund får det hos dig.

18.09 | 08:00

Hej! Jag vill väldigt gärna ställa mig i kö för att köpa en valp efter Dante och Bonnie om det blir några bruna med tan tecken. Hör gärna av dig till mig. Hälsningar Linda

Dela den här sidan